Wat ik verder graag deed en doe

drsIk heb naast al het culturele en creatieve geweld dat ik op deze site schaamteloos tentoonspreid altijd gewerkt voor mijn geld. Daar ben ik trots op. 10 jaar matroos, 10 jaar barman en vele, vele 2e en 3e baantjes zorgden ervoor dat ik voldoende ruimte tussen de oren had en heb om er een mooie (literairdere en creatievere) loopbaan naast te kunnen bouwen. U zult op hier weinig over die andere banen terugvinden. Deze site gaat over dat bouwen en het al gebouwde. 

 

Mijn ouders hebben mij altijd alle ruimte gegeven om te ontdekken waar mijn creatieve interesses liggen. Dank jullie wel! Mijn ouders deden hun best. Punt. Dus tot zover de roman. In een veul grijzer verleden heb ik bijvoorbeeld jaren gitaar gespeeld, evenals een tijd lang amateurtoneel, deed ik qua sporten aan Judo, Tae-Kwondo en Yoga, zong ik in een heus jeugdkoor en leerde ik (pen)tekenen. Recentelijk heb ik een basiscursus schilderen gevolgd bij de de schilder Solko Schalm en daar ben ik nog van aan het nakauwen. Verdomd moeilijk hoor, denken in vlakken en kleuren, maar wel erg leuk. 

 

gegrondxIn 2006 mochten Beeldend kunstenaar Erwin Adema en ik als koppel deelnemen aan WoordenStroom, een beeldenroute langs de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl. Ik heb al zoveel te compenseren dat ik er blijkbaar een volle website voor nodig heb, maar toch! Ik heb volgens mij ook nog gewoonweg de langste ( = ruim 70 meter aan gedicht!:) Meer info onder deze link.

 

Ik gaf vele workshops poëzie en poetryslam op middelbare scholen en o.a. als jurylid Taal bij De Kunstbende en was als redactielid betrokken bij de literaire tijdschriften Op Ruwe Planken, Renaissance en Krakatau. Wilt u op www.hekelvers.nl ? Stuur me een mail met een kwalitatief goed hekelvers. Sinds het najaar van 2017 ben ik als medewerker verbonden aan de Rotterdamse uitgeverij Nadorst.

 

Benne 03Ik dichtte, slamde en rapte me jarenlang het hele land door (o.a. op Lowlands, een NK Slam, De Amsterdamse Uitmarkt, bij De Wintertuin en op De Parade) en won zo officiële poetryslams in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Leiden, Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Boxtel en Leuven.

 

Ik leende mijn stem als voice-over met alle plezier uit aan verschillende projecten, zoals Scrooge (een samenwerking met het Jong Rotterdams Symfonie Orkest in de Arminuiskerk in 2005) en Vrijdag de 13e (Rockopera met verschillende artiesten in o.a. Villa Musica te Vlaardingen in 2001).

 

IMG_1530

Naast poëzie schrijf ik graag sci-fi en fantasy, met als gevolg publicaties in SFterra, Fantastische vertellingen, The Flying Dutch, de Ganymedesbloemlezing editie 2016 en op fantasize.nl. Een kort Fantasyverhaal van me doet uiteraard elk jaar mee aan De Harland Awards.

 

 

 

Aan toneelteksten deed ik ook; een ridderspektakelstuk (i.s.m. Hiekelien van den Herik) werd o.a. in Het Archeon, tijdens De Kasteeldagen en op een Elfia-fantasyfair gespeeld. 1-akters van mijn hand deden mee aan het RVA 1-akterfestival, het Larenkampfestival, ze werden gelezen bij Perdu en o.a. gepubliceerd in het toneelnummer van het tijdschrift Prado.

 

418141_452765684761356_1476698331_n

In 2012 en 2013 hadden mijn vrouw en ik het 2e hands boekwinkeltje Van der Velde Boeken aan de Hoogstraat in Vlaardingen. We verkochten naast boeken ook cd’s, comics en zeefdrukken van Amerikaanse- en Zuidamerikaanse kunstenaars in gelimiteerde oplagen.

 

 

 

benne.jpgVoor andere projecten werkte ik samen met o.a. dat Het Rotterdams Jongeren Symfonie Orkest en Art Rocks (De Grote prijs van… i.s.m. museum Boijmans van Beuningen.) Bij Art Rocks editie 2012 kwam ik in de finale en won als rapper een videoclip bij mijn inzending. Van 2008 t/m 2010 was ik als bezoldigd stadsdichter in dienst van de gemeente Vlaardingen en ik ben immer lid van kunstenaarscollectief Het Ongeboren Idee. Als Idee maakten we een film, 2 cd’s, organiseerden we performances, een talentenjacht en verschillende exposities. Ik organiseerde en/of presenteerde daarnaast meerdere poëziepodia (Poetsclub Rotterdam, Late Letteren Live Nijmegen en Poezie in De Steeg Vlaardingen).

 

Overige hobbies:

imageLezen en gamen (ook met een voorkeur voor de fantastische genres.), wandelen, 1 a 2 keer per week hardlopen met mijn ouwe (trots op je, ouwe!), antiek-, tuin- en kookprogramma’s van de BBC.

www.deschrijverscentrale.nl/auteurs/12451

 

cropped-relatie21.jpg